1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Семейните съботи в горнооряховския музей продължават с плетене на царевична шума и плъсти

IMG 5598 modifiedВ предстоящата „Семейна събота” на 30 юни музейните специалисти ще продължат представянето на различни съоръжения от стари поминъци и занаяти. Чрез мултимедия и специално подготвени макети посетителите ще могат да се запознаят с устройството и работата на воденица, тепавица и долап.

         Всеки участник може да се включи в творческо ателие по плетене с царевична шума или за направа на изделия от плъсти (нетъкана вълна). Ръководител на работните кътове ще бъде майстор Снежана Златарска от с. Стрелец, която ще помогне на желаещите да вникнат в старите техники и сами да си изработят оригинални сувенири.

         Точно в 10.00 часа започват любимите игри на най-малките „Ряховски пъзел” и „Експонатите разказват”, в които най-добрите участници ще си тръгнат с награди.

         Работното време на музея за посетителите на „Семейни съботи” е от 10 до 17 часа. И през това лято билетът за едно семейство остава 2 лева. Входната такса дава възможност на всички да участват в образователните кътове и работните ателиета, да се включат в игрите „Ряховски пъзел” и „Експонатите разказват”, да разгледат музейните експозиции, включително най-новите „Археология” и „Горнооряховски суджук”. Всяка събота специална награда ще получава и всеки 10-ти посетител на музейните занимания.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица