1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

В Писарево посрещат за осма година фолклорни изпълнители за националния фестивал „На мегдана"

Na Megdana  Pisarevo modifiedЗа осма поредна година на 25 август Писарево ще бъде домакин на Националния празник на автентичния фолклор „На мегдана”. Целта на празника е да се съхраняват и популяризират българските народни традиции, обичаи и фолклорните песни. Фестивалът няма конкурсен характер, както и възрастови ограничения. Участие могат да вземат певчески групи, танцови състави, групи за народни обичаи, разказвачи на народни предания и легенди, инструментални групи, индивидуални изпълнители. Ще бъдат представени и автентични костюми. Заявки за участие се приемат до 15 август.

Участниците и гостите на празника ще имат възможността да опитат традиционни гозби и да се насладят на кулинарните умения на писаровчани.

VІIІ Национален празник на автентичния фолклор ще започне от 09.30 ч. в центъра на селото (при лошо време в салона на читалището). Официалното откриване е насрочено за 11.30 ч.

Организатори на празника са НЧ „Съгласие-1905” и Кметство село Писарево.

Прикачени файлове:
ФайлКачилРазмерПоследна промяна
Изтегляне на файла (NA_MEGDANA_2018_ZAJVKA _Pisarevo-заявка и статут2018.doc)Заявка и статут Връзки с обществеността18916 Kb26.07.2018 14:47

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица