1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Откриха обновената улица "Иван Момчилов"

 MG 2721

 

 Днес се проведе церемония по официалното откриване на обновената улица „Иван Момчилов“ в Горна Оряховица. Официални гости бяха Министърът на регионалното развитие Николай Нанков, народните представители Цветан Цветанов и инж. Клавдия Ганчева, великотърновският кмет Даниел Панов, областният управител Любомира Попова, както и ръководители на проекта.

„В последните години този участък от града придобива все повече индустриален облик. Тук се намира митницата, както и бързо проспериращи предприятия. С реконструкцията на улицата, удовлетворихме желанията на всички намиращи се тук фирми. Благодаря на екипите в управлението на Община Горна Оряховица, които работят за прогреса на града“, коментира кметът инж. Добромир Добрев.

Реконструираната улица е с дължина 1,156 км. Пътната настилка е цялостно асфалтирана, със заустване на прилежащи улици. Изградени са нови тротоари и подходи към съществуващи имоти. Предвидена е достъпна среда за лица с увреждания.

Стойността на проекта е 1 617 530,16 лева – с финансовата подкрепа на ОП „Региони в растеж“ и съфинансиране от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Чрез реализацията на проекти от инвестиционната програма на Общината, ще продължи положителния ефект върху икономическата дейност на местните фирми и ще се допринесе за конкурентоспособността на града за нови инвеститори.


im2 MG 2703

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица