1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поликраище посреща гости за ХІІ Общински празника на плодородието

Praznik na plodorodieto modifiedНа 15 септември (събота) Поликраище ще бъде домакин на ХIІ Общински празник на плодородието „Ден година храни”. Началото ще бъде дадено в 09.30 ч. на открита сцена в центъра на. Празникът се организира от настоятелството на НЧ „Развитие -1884“ и кметство Поликраище.
Празникът на плодородието „Ден година храни“ популяризира българските традиции свързани с кулинарната култура - оригиналните български сортови семена и изделия, съчетани в българската обредност с народните танци - ярък израз на националните ни характер и култура. 

Гостите на празника ще имат възможност да видят изложба на земеделска продукция на местни земеделски производители и пчелари. Ще бъде подредена и експозиция на обреден хляб.

Празничната програма предвижда още конкурс-надиграване, както и фолклорна програма с участието на местни и гостуващи самодейни състави. Празникът предоставя възможност за творческа изява чрез надпяване, надсвирване и надиграване на любители от всички възрасти.

И тази година гостите и участниците в празника ще имат възможността да опитат от традиционната за Поликраище градинарска чорба.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица