1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица грабна приз на Световния ден на околната среда

IMG 6801Днес се състоя ежегодното отбелязване на Световния ден на околната среда – 5 юни – най- значим и широкоизвестен глобален ден за положително действие за околната среда под егидата на Програмата на Обединените нации за околна среда.

Началото е поставено през 1972 г. от ООН, за да насочи общественото внимание към природата и нейното опазване и да насърчи политическия ангажимент и действие.

Тази година основна тема на честването бе: „Зелена икономика: Включва ли теб?”.

Във връзка с отбелязването на този ден РИОСВ – Велико Търново организира работна среща, на която връчи награди за принос в опазването на околната среда на кметове и еколози на общини, фирми, медии и други институции от Великотърновска и Габровска област. Срещата се проведе в информационния център на инспекцията.

По време на срещата бе връчена грамота на Община Горна Оряховица и по-специално на кмета инж. Добромир Добрев за „Най- много проекти, започнати и реализирани със средства на ЕС”. Грамота получи и екологът на Общината Надя Даракчиева за „Принос при опазването на околната среда в региона”.

Със свои изпълнения на екологична тематика гостите зарадваха малчуганите от ЦДГ „Първи юни” Горна Оряховица с директор Мариана Димитрова. Тя бе отличена с грамота за „Повишаване на екологичната култура на деца и ученици”.

Наградите връчиха лично инж. Елена Григорова- директор на РИОСВ и г-жа Климентина Денева – главен секретар на МОСВ.

Информация относно стратегическия проект "Съвместен мониторинг на риска при извънредни ситуации в трансграничния регион на река Дунав" също бе предоставена на всички гости на събитието.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица