1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО НА БЪЛГАРИЯ - Благотворителна Кампания

изложбаСЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО НА БЪЛГАРИЯ е 100% благотворителна кампания, която е създадена в началото на тази година в САЩ  и се организира съвместно от българи в и извън България. Главните цели на Кампанията са да подпомогнат културата, изкуството и здравеопазването на страната. Кампанията приветства Министъра на Културата Вежди Рашидов за средствата, които дава на музеите за закупуване на творби от съвременни художници. България има десетки талантливи творци, които са принудени да изнасят българските съвременни шедьоври извън страната. Нека да ги задържим в България и същевременно да подобрим състоянието на българските болници чрез закупуване на материали, апаратура, инструменти и др.

До сега над 200 човека са се отзовали на Кампанията и интересът се увеличава с всеки ден.

Организираха се конкурси за творци, които желаят да дарят свои творби и да участвуват в пленер и книга. Пленерът се състоя  от 28-ми май до 3-ти юни в с. Гостилица. На пленера присъстваха много от най-добрите художници и иконографи на България.  Авторите дариха готови творби при пристигането си и създадоха нови по време на пленера.

Участници в пленера на СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО НА БЪЛГАРИЯ - 2012г.са Миньо Бонев, Васко Василев,Стефан Георгиев, Тереза Илкова,Огнян Кузманов, Петя Папазова,Искра Пенкова, Георги Петров,Митко Янков, Елена Дигбоюшка,Студио „Димчовски“

Пълна информация за Кампанията и как да се участвува в конкурса за книга, можете да намерите тук: http://modernbgart.com/gpage4.html

Изложбата ‘КРАСОТАТА ЛЕКУВА’ се открива на 12 юни в Горна Оряховица в 17.00 часа в ГХГ „Недялко Каранешев”. Изложбата ‘КРАСОТАТА ЛЕКУВА’ ще покаже дарените творби и в по-големите градове на страната. Картините ще се покажат също по интернет и ще се продадат на търг. Всички желаещи да закупят творби, могат да изпратят оферти на следния e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Книгата СЪВРЕМЕННОТО ИЗКУСТВО НА БЪЛГАРИЯ ще включва български съвременни автори и техни творби и ще се издаде на български и чужди езици.

Кампанията се спонсорира от българи, живеещи в САЩ и Канада. Идеята е на Гинка Георгиева, която е председател, главен спонсор и организатор. Гинка Георгиева е родена в Горна Оряховица през 1965г. Завършила е ВТУ ‘Св.Св. Кирил и Методий’. От 15 години живее в САЩ, където е имала и художествена галерия. В момента се занимава с благотворителност, уебсайти, галерии онлайн и издаване на книги.

Кампанията приветства всички творци, медии, организации и кметства, които се включиха в подпомагането на това благородно мероприятие. Всички събрани средства ще се разпределят за болниците в родните градове на участниците и спонсорите, и също за болниците в тези общини, които най-активно подпомогнат Кампанията.

За въпроси и контакт, изпратете e-mail на: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица