1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Освен с представителни, община Горна Оряховица вече и с ръководни позиции в Комисията по култура

zx620y348 969516Вчера в Обучителния център на Националното сдружение на общините в РБългария, който се намира в с. Гергини, Габровско, по време на заседание на постоянната Комисия по култура, гражданско общество и медии, бе избрано ново ръководство на Комисията. За председател бе избран заместник кметът на Столична община Тодор Чобанов и двама заместник- председатели- заместник кметът на община Горна Оряховица г-жа Йорданка Кушева и кметът на Велики Преслав Александър Горчев. На срещата присъства и г-жа Милена Николова- директор Дирекция „Хуманитарни дейности и международни връзки” при община Горна Оряховица.

По време на заседанието се обсъдиха теми като финансиране на културата на общинско ниво, предизвикателства и възможности за развитие на културния живот, Националната стратегия за развитие „България 2020”. Представени бяха добри общински практики и по-специално тази на община Велико Търново, както и идеи за предстоящи промени в Закона за закрила и развитие на културата.

Следващата среща на Комисията по култура, гражданско общество и медии ще се проведе в Столична община. Там ще се обсъждат идеи за текстовете за подобряване на стратегията „България 2020”, дейността на читалищата, контрол на общинската собственост и други теми, които ще се изясняват по степен на актуалност.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица