1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Приключи работата си секцията „ Забавление и работа с компютър” в СОУ „ В.Грънчаров”

CAM 1321С много ентусиазъм и положителни емоции, приключи работата си секцията „ Забавление и работа с компютър” в СОУ „ В.Грънчаров” . Тя  бе осъществена благодарение на  проект  BG051PO001-4.2.05 -0001-„Училище за себеутвърждаване и подготовка към европейски хоризонти” накратко „ Успех „ по програмата „ Да направим училището привлекателно за младите хора”.

 В нея участваха ученици от 3в и 4а клас. Групата бе сформирана от различни по характер и възможности ученици. – с обща цел да развиват творческите си възможности и овладяват агресията създавайки собствени творения използвайки новите технологии.

Да създават филмчета от авторски снимки и озвучаването им се учиха в първата част малките програмисти. Използвайки и единствено за училищата в Общината новия софтуер за най-малките ученици Scratch, те създадоха свои кратки анимации по интереси, озвучени с подходящи мелодии. Работа на групата бе в рамките на 68 часа.

Филмчета, природни картини и анимации твориха малките програмисти направени с голямо желание. За тях това беше забавно, полезно и приятно. Създаването на анимации е не толкова трудно, а забавно чрез сглобяването на различно оцветените блокчета, които всъщност са команди групирани в блок – схеми и така програмирането става лесно и достъпно дори и за най-малките ученици.

През новата година предстоят нови предизвикателства и овладяване на нови компетенции и надграждане на придобитите знания по заниманията с компютри.

20-USPEX-

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица