1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

10 – годишен юбилей празнува горнооряховското читалище „Братя Грънчарови”

IMG 6820Начало на празниците по повод 10 – годишния юбилей на НЧ „Братя Грънчарови 2002” даде юбилейната изложба, разположена в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”. На нея в десетки невероятни фотоси на фотографа Калин Христов, който е неотлъчно до самодейците през всичките 10 години, е показана историята на най-младото читалище в Горна Оряховица. Фотографиите на Христов са под мотото „При извора”. Изложени бяха и многото отличия, печелени от съставите при читалището, печелени през годините.

Поздравления към множеството гости, събрали се да празнуват заедно с читалищните дейци, отправиха директорът на читалището Иван Иванов, заместник – кметът Йорданка Кушева и фотографът Калин Христов.

Председател на читалището от самото му създаване е г-н Иванов. Той споделя, че над 1000 самодейци са минали и творили през десетте години съществуване на читалището и са обиколили света в над 20 задгранични турнета. Иванов сподели също, че предстоят и 2 нови турнета- едното през април в Ярочин /Полша/, а другото през август в Галац. Има създадени множество групи- по фолклор, модерен балет, латино танци и други.

По- късно на 13 юни /сряда/ ще бъде и галаконцертът на съставите при НЧ „Братя Грънчарови 2002” под мотото „Традиция, талант, хубост за бъднини”.

А на 16 юни /събота/ читалището ще бъде домакин на III-ти Национален фестивал на фолклорните клубове и групи „Фолклорна броеница”, в който ще участват 15 състава от цялата страна.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица