1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Учениците от СУ „Георги Измирлиев“ пяха песни и рецитираха стихове на народни будители

3С много дейности се включиха учениците от СУ „Георги Измирлиев“ отбелязаха Деня на народните будители.

       Децата от началните класове подредиха кътове с образите и делото на будителите на нашето Възраждане. Групите за целодневна организация на учебния ден подготвиха изложба от тематични рисунки, постери и картички, посветени на народните будители, като предварително се запознаха с техните дела.

     Деня на народните будители отбелязаха и учениците от прогимназиален и гимназиален етап, като подготвиха презентация и викторина. Пресъздаването на образите на Паисий, Васил Априлов и Петър Берон, както и рецитирането на стихотворения на Христо Ботев, Иван Вазов и Любен Каравелов, накараха присъстващите да се потопят в атмосферата на Възраждането. Изпетите възрожденски песни повдигнаха патриотичния дух на участниците, които отдадоха своята почит към паметта на българските просветители, книжовници и революционери.

       Във фоайето на училището беше подредена изложба с макети на История славянобългарска, Рибния буквар на Петър Берон и табла, отразяващи живота и дейността на будителите, изготвени от десетокласниците.

         Със своята активност учениците показаха, че помнят и продължават делото на будителите, като бъдещи строители на съвременното общество.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица