1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Четвъртокласници от СУ „Г. Измирлиев“ проведоха изнесен урок по религия в храм „Св. Трисветители"

46519382 559281124499699 2579113700740825088 nИзнесен урок по религия и родолюбие проведоха четвъртокласници от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Повод за нетрадиционния урок бе празникът Въведение Богородично - един от 12-те велики християнски празници. Децата, заедно със своите учителки Ваня Радева и Силвия Стойнева посетиха храм „Св. Трисветители“ в кв. „Пролет“. Там учениците бяха посрещнати от предстоятеля на храма отец Зоран Мамучевски. За някои от децата това бе и първото влизане в църква. Четвъртокласниците изслушаха отец Зоран, който увлекателно и по детски ги запозна със същността и важността на този празник.

Учениците научиха, че преди много години този ден е бил неучебен, за да могат всички деца да бъдат въведени в храма, също както и малката Мария. Четвъртокласниците научиха как правилно се прекръстват православните християни и защо се пали свещ в църквата, надникнаха и в олтара, където не всеки може да влиза.

В края на посещението децата получиха от отец Зоран църковен календар за новата година, за да може всеки от тях да открие и да прочете за своя имен ден.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица