1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Благотворителна изложба дава началото на културните прояви тази седмица

564613 397160870302874_1473970040_nНачало на културните прояви в община Горна Оряховица за тази седмица ще даде благотворителната кампания за българските болници „Съвременното изкуство на България”. Главните цели на тази инициатива са да подпомогнат културата, изкуството и здравеопазването на страната. Всички картини, нарисувани по- рано по време на пленер, състоял се от 28-ми май до 3-ти юни в с. Гостилица, ще бъдат представени в изложбата  „КРАСОТАТА ЛЕКУВА”. Изложбата ще бъде открита на 12 юни в Горна Оряховица в 17.00 часа в ГХГ „Недялко Каранешев”. Дарените творби ще бъдат показани и в по-големите градове на страната. Картините ще се представят също по интернет и ще се продадат на търг. Всички желаещи да закупят творби, могат да изпратят оферти на следния e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. .

По- късно същият ден /12 юни/от 18.00 часа в НЧ „Напредък 1869” 20 тинейджъри от МТ”Алтернатива”-Горна Оряховица ще покажат на своите приятели и съученици, както и на родителите и представителите от местната общност, какво кара младите да посягат към дрогата с представяне на пиесата на Лилия Христова " Не- зависимите" с постановка на Симеон Христов. Дали те стават зависими от безделие или имат по-дълбоки социални проблеми. Спектакълът е изпъстрен с много музика и танци, но естествено има и драма. С много хъс и настроение актьорите пресъздават различните характери на образите.

Следва представянето на талантливите момичета с  художествен ръководител Калинка Генова  в Годишен концерт на балет „Калина”, пълен с много танци. Приятели на балета ще радват гостите със своите изпълнения- Иван Иванов, Стелияна Христова, Богомил Бонев, Йоана Маринова и Адриана Съботинова.
Гостуват и танцьорите от Детски Фолклорен Танцов Състав "ГУСЛАРЧЕ" с ръководител Петър Петърчев.

Концертът ще се състои на 13 юни от 18.00 часа в НЧ „Напредък 1869”.

От 19.00 часа същия ден в НЧ „Братя Грънчарови 2002” започва Празничен концерт по повод 10-годишния юбилей на читалището под мотото „Традиция, талант, хубост за бъднини”. А на 16 юни /събота/ читалището ще бъде домакин на III-ти Национален фестивал на фолклорните клубове и групи „Фолклорна броеница”, в който ще участват 15 състава от цялата страна.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица