1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Екипът по приемна грижа по проект "И аз имам семейство" вече приема заявления

ac62d8a44fc9От началото на годината се реализира предоставянето на социалната услуга „Приемна грижа” на територията на община Горна Оряховица по проект "И аз имам семейство" на Агенцията за социално подпомагане. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013г., схема за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG051РО001-5.2.11 „Приеми ме”.

Целия пакет от дейности по проект „И аз имам семейство” е насочен към набиране на кандидати за приемни семейства, желаещи да осигурят за определен период от време сигурна и безопасна среда на попаднали в риск деца. Ако приемната грижа е доброволна, семейството получава месечни средства за издръжката на детето, а при професионалната приемна грижа се сключва и трудов договор с приемния родител. Средствата за неговото отглеждане се определят в зависимост от възрастта на детето.

Приоритетна група за настаняване при приемни родители са децата на възраст от 0 до 3 години, както и децата с увреждания. Поощряват се семействата, желаещи да приемат спешно настаняване на дете в случаи, когато са застрашени живота и здравето му.    

Предоставянето на услугата се осъществява от екипа по приемна грижа към общината - стая №217. Желанието си да станат приемни родители вече са заявили шест лица и семейства, на които предстои тримесечен период на проучване, обучение и оценка.

 

За повече информация:

Екип по приемна грижа - община Горна Оряховица

пл.”Георги Измирлиев” №5, стая №217

телефон централа: 0618/6 05 01 - вътрешен 165

e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица