1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С изложбата "Красотата лекува" стартира набиране на средства за българските болници

IMG 6862В Градската художествена галерия „Недялко Каранешев” вчера бе открита изложба с творби на съвременното българско изкуство на родни художници, скулптори и иконографи. Изложбата под надслов „Красотата лекува” е част от кампанията за подпомагане на българските болници „Съвременното изкуство на България”. Изложбата включва над 80 творби, но само част от тях могат да се видят в горнооряховската галерия. Картините са нарисувани по - рано по време на пленер, състоял се от 28-ми май до 3-ти юни в с. Гостилица. Дарените творби ще бъдат показани и в по-големите градове на страната /Варна, Плевен, София, Севлиево, Пловдив/. Картините ще се представят също по интернет и ще се продадат на търг. Всеки, който иска да вземе участие в търга трябва да изпрати своите данни на e-mail: Е-мейл адресът e защитен от спам ботове. " . Със събраните средства ще се подпомогнат болниците /в градовете, от които са авторите/ за закупуване на апаратура, консумативи и медицински инструменти. По-късно през есента изложбата ще гостува и в Народното събрание.

Всеки, който желае, може да разгледа картините и на страницата на инициативата във facebook и под харесваната от него картина да обяви цената, която е готов да плати, сподели инициаторката на кампанията Гинка Георгиева.

Самият търг ще се състои след излагането на картините в Народното събрание, за да има пълна прозрачност.

Пълна информация за Кампанията и как да се участва в конкурса за книга, можете да намерите тук: http://modernbgart.com/gpage4.html


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица