1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

С 10 медала от Държавно първенство се завърнаха състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта“

50531570 761835700858159 2602547450329694208 n10 медала завоюваха състезателите на горнооряховския Таекуондо клуб „Инвикта“ на Държавното първенство, чийто домакин бе гр. Горна Малина. Състезанието се проведе на 19 и 20 януари, а в надпреварата се включиха над 400 състезатели. С този рекорден брой състезатели, спортната година за олимпийското таекуондо в България започна подобаващо с много силно, коментираха след завръщането представителите на ТК „Инвикта“. Традиционно състезанието бе открито от Председателят на Българската Федерация по Таекуондо – Слави Бинев, който пожела успех на всички състезатели и поздрави техните треньори за неуморния труд, който полагат в изграждането на състезатели и личности.

Горнооряховският Таекуодно клуб „Инвикта“ бе представен от 8 състезатели, като освен тях, в борбата за медалите се включи и старши треньорът на клуба – Стефан Купичков, който завоюва две шампионски титли от две различни дисциплини.

Примера на треньора си последваха и децата на клуба, които завоюваха 3 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медала в различните дисциплини и съответните им категории. Радослав Шабанаков спечели златен медал в дисциплината – Ханмаданг, сребърен в спаринга в клас А – категория до 33 кг. и бронзов в дисциплина Пумсе. Илиян Песаров заслужено, с много силни битки, се окичи с шампионската титла в клас Б при най-малките в категория до 21 кг. Николай Николов, при много голяма конкуренция в своята категория до 40 кг. при децата в клас Б, също се окичи със златото. Марин Млеченков остана вицешампион с много малка разлика в резултата в категорията си до 44 кг. клас Б, а Михаела Райкова и Пламен Николов в дисциплината Пумсе донесоха бронзови медали за клуба си. Вицешампиони със сребърни медали станаха Теодора Руменова в категория жени до 49 кг. в клас Б и Николай Млеченков при юношите в категория до 73 кг. в клас Б.

С това си участие в Държавния шампионат състезателите на Таекуондо клуб „Инвикта“ за пореден път доказаха, добрата си физическа подготовка и затвърдиха успехите си във всяка една дисциплина и формат на таекуондо в България.

Информация и снимки: ТК "Инвитка" - Горна Оряховица

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица