1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От 15 до 20 юни могат да подават документи седмокласниците във Великотърновска област

26408От 15 до 20 юни ще подават документи кандидат-гимназистите във Велико Търново, съобщи Розалия Личева- началник на Регионалния инспекторат по образование. Приемът на документи ще се извършва от 8 до 18 часа на първия етаж в ОУ „Бачо Киро". На 18 юни ще могат да го направят и седмокласниците от Горна Оряховица, Свищов, Елена, Стражица и Павликени, съответно в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий",  ОУ „Филип Сакелариевич", НУ „Ил. Макариополски", Професионалната гимназия  по транспорт "Васил Друмев" и ОУ „Св. Кл. Охридски". В Горна Оряховица документи ще се приемат и на следващия ден 19 юни.

Кандидат- гимназистите трябва да бъдат придружавани задължително от родител, уточни Розалия Личева. Те ще представят копие и оригинал от удостоверението за завършен седми клас и от медицинско свидетелство за кандидатстващите в професионалните паралелки. Служебните бележки с оценките от външното оценяване са необходими при кандидатстване само в училища извън област Велико Търново. На място учениците и техните родители ще получат заявленията, в които ще подредят желанията си.

Около 1250 от общо 1847 седмокласници са издържали успешно външното оценяване в област В. Търново и ще се борят за класиране в 28-те профилирани и 20 професионални паралелки в областта. Точният брой на кандидат- гимназистите ще стане ясен в близките дни, когато в инспектората обобщят резултатите от изпитите по БЕЛ и математика. Получилите двойки, по който и да е от двата предмета, няма да участват в класирането.

След осми клас през това лято училищата в област В. Търново ще се опитат да съставят 7 непрофилирани и 6 профилирани паралелки. 25 са паралелките в професионалните гимназии, 3 в помощните училища, 12 в задочна и вечерна форма.

Източник: dariknews

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица