1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Ползотворна среща за взаимодействието между младежи и местна власт проведе инж.Добрев с ГМП

DSCI0911Много ползотворна среща проведе вчера кметът на града инж. Добромир Добрев с момчетата и момичетата от горнооряховския Младежки парламент. Срещата започна с обсъждане на вариантите за взаимодействие между младежите и местната власт, основно насочени към решаване на различни проблемни ситуации в града.

Разискаха се въпросите какво може да се направи, за да се предотврати  разрушаването на парковите съоръжения. Потърсиха се варианти за събиране на  доброволни зелени патрули. Ще се помисли и за начини за информиране на домакинствата как да правят разделно събиране на битовите отпадъци. За целта също ще се помисли за снабдяване на всички училища с кошчета за разделно изхвърляне на боклука.

Повдигна се темата за детските съоръжения, които са малко за града, но изискват големи инвестиции, а естествено общината неможе да покрие всички нужди и тук е мястото на гражданското общество, което да започне да стопанисва създаденото. Кметът изясни по този повод, че гражданите, които искат да облагородят своето околоблоково пространство и да го пазят и подържат, може да се обърнат към общината за материали.

По време на срещата се спомена и една от идеите на момчетата и момичетата от Младежкия парламент за голямо информационно табло, която младежите обсъждат от 3-4 години насам. То евентуално ще се монтира пред самата сграда на Общината и ще информира хората за всичко случващо се в града.

Кметът инж. Добромир Добрев е чест гост на младежите и често взаимно се дискутира върху възможностите за решаване на някой проблем. Поканата на младежите за среща с местната власт е провокирана и от отзвука от провежданата от тях национална кампания за превенция на замърсяването. Младежите разработиха и разпратиха призив до гражданското общество „Да станем непримирими към замърсителите и рушителите!”. В кампанията се включиха над 200 и продължават да се включват още организации.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица