1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Общинската комисия по водно–спасителна дейност направи оглед на водните басейни в Общината

430x323Общинска комисия по водно – спасителна дейност с председател заместник – кметът „Хуманитарни дейности и международни връзки” г-жа Йорданка Кушева и членове:

д-р Борислав Генчев – председател на БЧК

Константин Константинов – старши инспектор РУП, Горна  Оряховица

Игор Бакьов- гл. специалист младежки дейности, спорт и туризъм

и Йордан Йорданов- ст. специалист гражданска защита

направиха обиколка и оглед за състоянието на водоемите и наличието на обезопасителни табели на реките и язовирите в населените места на община Горна Оряховица.

Беше издадена заповед, с която се забранява къпането в необезопасените и неохранявани водни обекти по поречията на река Янтра и река Росица, както и корекциите на река Янтра на територията на община Горна Оряховица. Забранява се къпането и във водоемите на землищата на гр. Долна Оряховица, с. Горски Горен Тръмбеш, с. Паисий, с. Стрелец, с. Върбица и с. Крушето.

Със заповедта са уведомени кметовете на населените места от общината да организират обезопасяването на водоемите в землищата, както и да извършат всички необходими предохранителни мерки.

Всички юридически и физически лица, които извършват изкопни дейности във водните площи са задължени също да обезопасят водоема и да сложат съответните обозначителни табели.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица