1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Вокална формация „Графити“, Миро и Йорданка Христова ще пеят на Празника на Горна Оряховица

DSC 0697От следващата седмица започват най-наситените откъм събития празнични дни в Горна Оряховица. Програмата за празничните дни днес бе представена пред медиите от кмета инж. Добромир Добрев и заместник-кмета Йорданка Кушева. Събитията в нея са така подбрани, че всеки може да намери нещо за своя вкус и интерес.

Най-празничната седмица ще започне с рокаджиите от „Ахат“. Те ще излязат на горнооряховска сцена на 22 май от 20.00 ч. Така символично ще бъде даден старт и на традиционния бирфест на пл. „Георги Измирлиев“, който се провежда в празничните за града дни. Преди Звезди и компания, публиката ще подгреят местните рок-групи „Мълния“, „Демоде“, „Черноризец“ и „Ozone Friendly“. На 23 май празничната седмица ще продължи с фолклорен спектакъл на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл, който е с начален час 20.00 ч.programa obshtina 2019 modified

На празничния 24 май на пл. „Георги Измирлиев“ от 10.00 ч. ще започне празничното шествие на деца от детските заведения, ученици, учители, дейци на просветата и културата. Новото тази година е, че за първи път ще премине и представителен блок на спортистите, в който ще се включат медалисти от международни и национални състезания на местните спортни клубове. Дефилето на абитуриентите по червения килим ще бъде в 18.00 ч., а от 20.00 ч. започва концертът на Деси Добрева и танцьори от ФА „Сидер войвода“.

На 27 май от горна Оряховица ще стартира лятното музикално турне „HAPPY ENERGY TOUR" на Coca Cola и The Voice с участието на Pavell&Venci Venc’, Dara, Михаела Маринова, Yoana, Eva Parmakova, Михаела Филева, Криско, Балет NOVA, BallaN, DJ Doncho и др.,

На 28 май горнооряховчани отново ще се преклонят пред паметта на героите си, а вечерта ат 21.00 ч. на площад „Георги Измирлиев“ ще започне тържествената заря-проверка.

plakat 29 2019Празничният за Горна Оряховица 29 май започва в 11.00 ч. с тържествена сесия в Зала 1 на Общината, на която заслужили горнооряховчани ще бъдат удостоени със звания и награди в различни области. Час по-късно пред сградата на Общината тържествено ще бъде издигнато знамето на горна Оряховица. Кметът на Общината инж. Добромир Добрев ще поздрави горнооряховчани и гостите на града по повод празника и ще бъдат оповестени пред обществеността носителите на звания и награди. В 12.30 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ тържествено ще бъде открит паметник на Атанас Буров. Паметникът ще бъде позициониран в пространството между църквата „Успение на Св. Богородица” и Търговски център „Киното“. Бронзовият монумент, висок 2 метра и изобразяващ Атанас Буров в цял ръст, е дело на скулптура Борис Борисов. Над 30 хиляди лева са събрани от дарения за да бъде направен той, а координацията се извършва от Инициативен комитет, в който влизат над 30 души. Председател е кметът инж. Добромир Добрев. Инициативният комитет е сформиран още през 2013 г. и през годините е попълван с нови членове. Така Горна Оряховица ще бъде вторият град след София, която ще има паметник в цял ръст на великият българин – Атанас Буров.

В празничния 29 май не са забравени и най-малките жители и гости на Горна Оряховица. От 18.00 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ те ще могат да се забавляват с артистите на Un Beso art & dance center. От 19.30 ч. започва празничният концерт с участието на Вокална формация „Графити“, Миро и Йорданка Христова. След концерта, публиката ще има възможност да види тематичен 3D мапинг, посветен на Горна Оряховица и историята на града. Празничният ден по традиция ще завърши с атрактивен светлинно-звуков спектакъл.

30 май е празничен за НЧ „Напредък – 1869“, тъй като от 18.30 ч. започва юбилейния концерт-спектакъл, посветен на 150-годишнината на от основаването на читалището. Празничният месец май ще завърши с изложба на детски рисунки на тема „С очите си видях бедата“. Експозицията ще бъде открита в РС ПБЗН. След откриването на изложбата, децата ще видят демонстрация на пожарна техника и разбира се, ще се повозят на пожарните автомобили с включени светлини и сирени.

На срещата с медиите днес кметът инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева изразиха благодарност към всички местни фирми, които помагат, за да се случат празничните прояви в Горна Оряховица.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица