1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

На 29 май Горна Оряховица празнува

plakat 29 2019С тържествена сесия на Общинския съвет ще започне празничния 29 май в Горна Оряховица. На официална церемония от 11.00 ч. в Зала 1 на Общината ще бъдат представени удостоените със звания и награди по случай Празника на града. В 12.00 ч. пред сградата на Общината тържествено ще бъде издигнато знамето на Горна Оряховица. Кметът инж. Добромир Добрев ще поздрави горнооряховчани. Ще бъдат оповестени и удостоените със звания носителите на награди в различни сфери. Заради празничната церемония, от 11.45 ч. до приключването й ще бъде затворен за движение участък от ул. „Цар Освободител“ от НЧ „Напредък – 1869“ до Пощата.

В 12.30 ч. на пл. „Георги Измирлиев“ официално ще бъде открит паметник на Атанас Буров.

В празничния ден са предвидени забавления и за най-малките. От 18.00 ч. малчуганите ще могат да се забавляват с детската фиеста с участието на артисти от UN BESO art & dance center.

От 19.30 ч. започва празничният концерт с участието на Вокална формация „Графити“, Миро и Йорданка Христова.

Веднага след концерта ще бъде показан уникалният 3D мапинг шоуто, което в рамките на 4 минути ще разкаже историята на Горна Оряховица. Прожекцията ще бъде показана два пъти, за да могат всички присъстващи на площада да го видят.

Денят на Горна Оряховица по традиция ще завърши с пищни празнични илюминации.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица