1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Продължава разчистването на моста до Първомайци

DSC 0478Продължава разчистването на Александровския мост до Първомайци. Със заповед на кмета на Общината инж. Добромир Добрев е обявено частично бедствено положение. Тази нощ, носените от водното течение дървета, клони и отпадъци са затлачили отворите на Александровския мост, който е част от републиканския път ІІ-53 (Поликраище - Елена). Това наложи съоръжението да бъде затворено за почистване, а движението на автомобилите да бъде пренасочено по обходни маршрути. Транспортна фирма „Надежда“ организира превозването на пътниците от междуселищните линии, като от двете страни на моста, автобуси изчакват, за да вземат пътниците.

За почистването на просвета на мостовото съоръжение е наета специализирана техника. Кметът на Общината инж. Добромир Добрев е на място, за да следи ситуацията. Там са и директорът на Областно пътно управление - Велико Търново Венцислав Ангелов, както и началниците на Областните и регионалните служби на пожарната и полицията. Там беше и Областният управител проф. д-р Любомира Попова. На място са и кметове на населени места от общината.

Междувременно областният управител проф. д-р Любомира Попова обменя информация по телефона с кметовете на населените места, за да се реагира бързо при проблем с повишаването на нивата на реките. Дежурните по област също докладват за нивата на реките в съседните на Велико Търново области.

Очаква се скоро движението по моста да бъде възстановено.

 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица