1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От Кейсери -Турция се завърнаха театралите на МТ”Алтернатива”

DSC06810От 16 до 24 юни на младежки обмен в областта на театъра  бяха младежите от театралния колектив  на МТ”Алтернатива” при  НЧ ”Напредък 1869”, водени от своя художествен ръководител Симеон Христов. Визитата бе по проект „ Открий своята роля с драматерапията”. Основната цел на проекта е да се покаже по-дълбоко какво е драма терапията и как работи, като използва модерните театрални методи.

Българските младежи заедно с младежи от Италия, Полша, Латвия, Румъния и Турция дискутираха по проблемите на младите хора, търсиха място на театъра в изграждане на младежки умения за екипна работа. По време на проекта младежите правиха презентации, репетиции и след това ги дискутираха и анализираха. Формираха и интернационални групи, които показаха творчески дейности на сцената.

Представената театрална миниатюра  на българската група се оказа особено атрактивна и бе заснета от местната телевизия,  а българската група бе най- търсена и получи предложения за бъдещи участия в театрални инициативи от всички групи участници в проекта. Чрез съвместните дейности  участниците   взаимно се запознаваха с исторически факти от съответните държави и споделяха начините на работа в тях. Подробно разгледаха и получиха знания за дейностите на училищата в град Кейсери, който се намира в Азиатската част на Турция. Ред, дисциплина и взаимно уважение цари в училищата,  посетени от младежките групи. Голям интерес за бъдеща работа по европейски проекти засвидетелстваха и ръководители на други турски групи. Удовлетворени от наученото се завърнаха горнооряховските младежи, споделяйки огромната полза от такъв вид проекти и обмени.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица