1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Община Горна Оряховица разработва проект за интегриране на децата от малцинствата

Проектът „ Танцуваме, играем и учим заедно” по Оперативна програма „ Развитие на човешките ресурси 2007-2013” има за цел да осигури равен достъп на децата и учениците до образование и да осъществи процес на интеграция на младежите от малцинствата в община Горна Оряховица.

В проекта се включват и СДГ „Детски свят”, ОУ „Паисий Хилендарски”, ОУ „Отец Паисий” с.Писарево, ЦДГ „Асен Разцветников” с. Драганово.

Основните дейности, заложени в проекта са подобряване на качеството на живот на децата от различен етнос, родители и учители в община Горна Оряховица. На родителите ще бъде предоставена възможността да създадат добри взаимоотношения с учителите и институциите. Ще се организират здравни беседи в общността с медицински специалисти. Ще се търси превенция на ранните бракове като една от основните причини за ранно прекъсване на обучението на децата от малцинствата. Освен това в проекта ще се включат и млади вокални педагози и хореографи, които да предложат на децата знания в танцовото и музикално изкуство.

Всичко това ще се случва в едни достъпни и атрактивни форми на обучение и възпитание, като ще се постигне и преодоляване на езиковата бариера още в ранна възраст. Очаква се подобряване на сградния фонд и осигуряване на учебно-технически средства.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица