1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Проведе се редовна сесия на Общински съвет, Горна Оряховица

Днес /28 юни/ от 09:00 часа се проведе редовна сесия на Общинския съвет. По време на сесията беше приета Програмата за опазване на околната среда с период на действие 2012г -2017г.

Беше прието също предложението на кмета инж. Добрев относно изменение на текстове от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, настаняване под наем и продажба на общински жилища. Предлаганите промени са с цел по – ефективно управление на жилищата, частна общинска собственост. С оглед по – доброто стопанисване и контрол върху събираемостта на наемите, предложените промени в Наредбата са в направление за осъществяване на по – добър контрол при отдаването под наем на жилища, частна общинска собственост и намаляване на вредните последици от действията на некоректни наематели.

Бяха определени и кои ще бъдат средищните училища на територията на община Горна Оряховица за учебната 2012/2013г. в параметрите, при които са функционирали средищни учебни заведения остават ОУ ”Климент Охридски”,с.Драганово ; ОУ ”В.Левски”, с.Върбица и ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, с.Поликраище. Има опасност обаче училището в с. Крушето да бъде закрито. В този случай училището в с. Поликраище ще бъде средищно и за децата от с. Крушето.

Дневния ред на сесията включваше общо 31 точки.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица