1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Предстои среща на ръководството на община Г.Оряховица с неправителственото сдружение „Трансформатори

001

Община горна Оряховица заявява своето желание за по-усилена работа с неправителствените организации за решаване на по-малки градски проблеми и облагородяване на градската среда.

За целта началото ще бъде поставено на 11 юли /сряда/, когато ще се проведе среща на ръководството на община Горна Оряховица с неправителствената организация „Трансформатори”, на която ще се обсъдят най-наболелите дребни проблеми на територията на града и селищата, възможностите за тяхното решаване с доброволен труд и минимални средства от страна на Общината, а също и придаване на един още по-приветлив облик на градската среда.

„Трансформатори” е сдружение, което се занимава с проблемите на градската среда, архитектурата и дизайна под формата на идеи, благотворителен труд и други. Основна цел на сдружението е да налага конкурсното начало на различни нива. Приоритет е взаимодействието с държавни институции, неправителствени организации. Сдружението се стреми да налага добри практики като реализира съвместни инициативи за подобряване на образователния процес със специализираните учебни заведения в областта на строителството и архитектурата.

Едни от най-значимите реализирани проекти на сдружението досега са разноцветно боядисаните ел. табла по бул. „Раковски” в София, боядисване изцяло на физкултурен салон също в столицата, а по случай Световния ден на околната среда са изработени мебели от рециклирани тръби за плотерна хартия и оригами от стари списания за двуетажното пространство на изложбена зала. Така получилата се смесица от идеи не претендира за новаторство, а по-скоро цели да покаже колко малко му трябва на градския човек, за да се чувства уютно дори и на улицата. Десетки чували с боклуци са събрани от еколкози и доброволците от „Трансформатори” от брега на Панчеревското езеро. 

Тепърва в процеса на съвместна работа ще се мисли и за още много идеи и възможности, които да бъдат осъществени с помощта на младите хора. 


comunarhia-iconp0

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица