1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Повдигнати пешеходни пътеки ще има в Първомайци и Поликраище по реконструирания път ІІ-53

DSC 0042Общо четири повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на реконструирания участък от републикански път ІІ-53. Съоръженията изцяло ще отговарят на изискванията на нормативната база. Две от пешеходните пътеки ще бъдат в Първомайци – пред ОУ „Елин Пелин“ и през ДГ „Здравец и две пътеки ще има в Поликраище – в центъра на селото и в участъка между автосервизи магазин. Изграждането на повдигнатите пешеходни пътеки е по настояване на кмета на Общината инж. Добромир Добрев и кметовете на Първомайци и Поликраище Ясен Янков и Марин Тодоранов и беше обсъдено на среща между с директора на Областно пътно управление Велико Търново инж. Венцислав Ангелов и инж. Филип Маринов от фирмата изпълнител на обекта „Пътни строежи – Велико Търново“. На срещата стана ясно, че ще бъдат маркирани допълнително и неповдигнати пешеходни пътеки, също съобразени с всички изисквания на нормативната уредба. Ще бъдат изпълнени вертикална и хоризонтална маркировки.

Изграждането и маркирането на пешеходните пътеки е с цел да се осигури безопасността и сигурността на пешеходците, които ще пресичат пътното платно, коментира инж. Добрев.

Всички пешеходни пътеки, които ще се направят по пътния участък ще бъдат маркирани със студен пластик със светлоотразителни перли.

Ремонтните работи по път ІІ-53 са почти на финала, като предстои завършването на 1,5 км от долния асфалтов пласт и полагане на износващия асфалтов пласт по цялото трасе. До средата на октомври се очаква цялостната рехабилитация на път ІІ-53 в участъка Поликраище - Първомайци – Горна Оряховица да приключи окончателно. Обща му дължина е 6,289 км. Възложител на ремонта е Агенция „Пътна инфраструктура“, а изпълнител – „Пътни строежи - Велико Търново“.

DSC 0056

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица