1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Е.ОН България стартира мащабен проект за подмяна и рехабилитация на електроразпределителната мрежа

eon-150x150Е.ОН България Мрежи стартира мащабен проект за подмяна и рехабилитация на електроразпределителната мрежа на територията на област Велико Търново през месец юли. Проектът предвижда рехабилитация на 27 електропровода и ремонт на 32 трафопоста в  района на Прохода на републиката и общини-те Елена и Златарица. Реконструкцията ще подобри електрозахранването на над 12 000 клиенти в 112 населени места и ще продължи до края на месец август. Инвестицията възлиза на над 600 000 лева. 

Електроразпределителната мрежа в тези райони претърпя сериозни щети през изминалата тежка зима.  Обилните снеговалежи и последвалото обледяване  доведоха до  многобройни аварии - десетки счупени и наклонени стълбове, скъсани проводници, повредени изолатори. Въпреки суровата зима и затруднената проходимост по пътищата, аварийните екипи на Е.ОН България Мрежи успяха да локализират авариите и да възстановят електрозахранването в засегнатите населени места. За времето на отстраняване на множеството повреди по съоръженията, в най-трудно достъпните места компанията осигури електричество на своите клиенти чрез мобилни агрегати.

Рехабилитацията и обновяването на мрежата ще протече с планирани прекъсвания на електрозахранването през следващите два месеца. Е.ОН България Мрежи поднася извинения на своите клиенти, живеещи в засегнатите населени места и се надява на разбиране от тяхна страна. „Предприехме този мащабен проект, за да подобрим качеството и сигурността на елекрозахранването в района.  По този начин ще имаме значително по-устойчиви съоръжения при влошаване на метеорологичните условия и ще минимизираме непланираните прекъсвания по мрежата”, заяви инж. Пенчо Минчев – Управител на Разпределителен обслужващ център Габрово и Горна Оряховица.

Проектът е част от мащабна инвестиционна и ремонтна програма на Е.ОН България Мрежи, която цели поетапно да обнови и  модернизира електро-разпределителната мрежа на територията на Североизточна България.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица