1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Семейство Симеонови са големите печеливши от осмото издание на ФАМИЛАТЛОН

DSC 0282Семейство Симеонови са големите печеливши от осмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица. Те спечелиха велосипед, осигурено от Трансинс, а наградата им бе връчена от изпълняващата длъжността кмета на Общината инж. Деница Коева.

И тази година стотици деца, заедно със своите родители се забавляваха в осмото издание на ФАМИЛАТЛОН. Семейният празник отново се проведе в парк „Детски кът” и бе организиран от Община Горна Оряховица и Сдружение „Горнооряховски младежки парламент” със съдействието на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Исторически музей и sportuvam.info.

Участниците в осмото издание на ФАМИЛАТЛОН в Горна Оряховица имаха възможността да преминат през десет творчески ателиета, разположени в целия парк.

В ателие „Малки шампиони“ участниците се включиха в забавни тренировъчни игри, в ателие „Боулинг“ трябваше да съборят кеглите и да отговорят на въпроси. В ателие "Безопасен интернет" семействата получаваха ценни съвети и правила за безопасност с „Център за безопасен интернет“, а в ателие „Тайнствата на книгите“ можеха да изработят своя книгоразделител, заедно с колектива на Общинска библиотека - Горна Оряховица. В ателие „Кой ще пипне слънцето“ участниците се забавляваха с Младежки театър "Алтернатива", а в ателие „Сръчни ръчички“ изработваха своята цветна арт ръчичка или оцветяваха картинка. С представители на Асоциация „Родители“, децата, майките и татковците поговориха за отношенията в семейството в ателие „Връзката е важна“. В ателие „Открий и постави“ участниците трябваше да открият правилното разположение на забележителностите в България, а в ателие „Първа помощ“ се включиха в демонстрацията на БМЧК.

Заедно с колектива на Исторически музей, в ателие „Опознавам моя град“ натрупаха знания за миналото на Горна Оряховица.

В парк „Детски кът“ семействата се запознаха и с дейността на Училища "Европа" и SMARTY KIDS Горна Оряховица.

След събиране на десетте стикера от всички ателиета, семействата пускаха своята карта в прозрачна урна до сцената за участие в томбола.

Разбира се, в станалият традиционен за града семеен празник, децата можеха да се забавляват и в зоните за стрелбище с детски автомати за еърсофт, изкуствена стена за катерене, слак лента, забавен хокей и футбол, парков волейбол, тенис.

И тази година организаторите бяха предвидили много и интересни награди, осигурени от спомоществователите.

Малките участници в празника получиха и много сладки лакомства от „Захарни заводи” АД и фирма „Ден и нощ”, както и здравословни айряни от „Лактима Балкан” ЕАД.

Наградите тази година бяха осигурени от: Община Горна Оряховица, Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, Трансинс, "Лактима Балкан" ЕАД, "Ден и нощ" ООД, "Захарни заводи" АД, "Смарти кидс" - Горна Оряховица, магазин АРР, Училища "Европа".

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица