1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Предстои провеждане на VI-ти Общински празник на групите за автентичен фолклор „От извора ’2012”

phoca thumb_l_dsc_8024Утре /30 юни/ от 10 часа в НЧ „Пробуда – 1922” село Янтра ще бъде открит VI-ти Общински празник на групите за автентичен фолклор „От извора ’2012” и честване на 90 години от основаването на читалището.

Честването на този празник крие в себе си и идеята да се открои изворния фолклор най-вече свързан с горнооряховския край. Това е един от начините той да бъде съхранен и предаван. За шести път гостите на събитието ще се потопят в извора на неподправените изпълнения на групите за народно творчество. Самодейците, които ще дадат начало на тържествата ще бъде групата при НЧ „Пробуда – 1922” с худ. Ръководител Марийка Маринова и корепетитор Дянко Мадемов и орк. „Хипократ”.

Богатата емоционалност на народните песни, въплътили в себе си жизнерадост и дълбока чувствителност на българския народ ще представят самодейците от Горна Оряховица, с. Писарево, с.Калугерово, община Правец, Велико Търново, с. Стрелец, Долна Оряховица, с. Върбица, квартал Калтинец, Горна Оряховица, с. Дъскот, община Павликени, с. Горски Долен Тръмбеш и с. Първомайци.

Народно читалище „Пробуда – 1922” е създадено преди цели 90 години в село Янтра. То е наречено така с вярата, че чрез просвещение и духовно обновление ще бъде факел на знания и храм на духовност. И до днес то продължава да изпълнява своята мисия и да пази автентичния български фолклор жив.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица