1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

От 1 декември започват денонощните дежурства на снегопочистващите фирми

DSC 0009Общинско предприятие „Поддръжка, пътна инфраструктура и озеленяване“ ще бъде ангажирано със снегопочистването на улиците, тротоарите, парковите алеи и пл. „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Предприятието разполага с 10 машини за снегопочистване. 8 от тях са снабдени с гребла – 6 за почистване на уличната мрежа и 2 за парковете и площада. 2 от автомобилите са оборудвани с бункери за разпръскване на пясък и сол. Една от машините ще разпръсква течност против обледяване и тя основно ще се ползва за стръмните участъци по улиците в града.DSC 0002

При започване на снеговалеж, първо ще се обработват главните улици, след това второстепенните и накрая малките квартални улици. При обилен снеговалеж приоритетно ще бъде осигурявана проходимост по улиците, по които се движи градския транспорт, както и за подходите към Спешна помощ, РУП, РСПБЗН, Гробищен парк, училища, детски заведения.

DSC 0006От 1 декември в ОП „ППИО“ ще бъдат въведени денонощни дежурства. Телефонът за връзка с денонощния екип е 0879 225 304.

От Общинското предприятие апелират към гражданите, при снеговалеж да не паркират безразборно автомобилите по улиците, за да не се затруднява работата на почистващата техника.

„Глобъ Клинър“ ООД ще почиства четвъртокласната общинска пътна мрежа, както и улиците в населените места: Писарево, Върбица, Горски горен Тръмбеш, Горски долен Тръмбеш, Стрелец, Паисий, Правда, Янтра. Фирмата е ангажирана със снегопочистването и на участъка от републикански път ІІІ-514 в чертите на Долна Оряховица, както и на общинските пътища:VTR-1013 Никюп – Крушето; VTR-1051 участъка Първомайци от разклона за Поликраище до главния път Русе – Велико Търново; VTR-1052 Долна Оряховица – Писарево – Върбица; VTR-1054 Първомайци – Правда – Янтра; VTR-2050 Горски горен Тръмбеш – Върбица; VTR-2053 Драганово – Стрелец и VTR-1292 Стрелец – Паисий.

Фирмата разполага с 3 комбинирани машини с гребла и пясъкоразпръсквачи и 6 снегорина. Денонощните дежурства на „Глобъл Клинър“ започват също от 1 декември. Дежурният денонощен телефон за почистване на четвъртокласната пътна мрежа е 0887 233 866.

Кметовете на четирите големи кметства в общината сключват договори с фирми за снегопочистването през зимния сезон.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица