1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Завърши обучението за професия „Работник в озеленяването” по програма „Развитие” на Бюро по труда


IMG 6894Днес кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев официално връчи свидетелствата за професионална квалификация на всички, успешно преминали обучението  за професия „Работник в озеленяването”, специалност „Озеленяване и цветарство” по програма „Развитие” на Бюро по труда. Това обучение e част от проект BG051PO001-1.1.03, осъществен с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Общо в програмата са се включили 124 човека, а това е първият курс на обучение по озеленяване, който успешно завършват 28 човека. Това са безработни хора, които ще бъдат назначени на трудов договор в рамките на 1 година. „16 от тях ще продължат да работят в Горна Оряховица , а останала част ще бъдат разпределени по населените места в Общината.”, уточни кметът инж. Добрев. Останалите хора преминават обучение за строително –пътни дейности и също ще бъдат назначени на трудови договори към общината.

Идеята на тази програма е да се интегрират безработните и социално слабите хора и с помощта на европейско финансиране да им се даде възможност за един по-добър живот и социално адаптиране.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица