1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица без вода на 5 юли

442979 651_367"ВиК Йовковци" ООД /В. Търново/ уведомява своите абонати, че във връзка с ремонтна дейност на Пречиствателна станция за питейни води на 05 юли (четвъртък) от 8, 00 до 18, 00 ч. ще бъде спряно водоподаването за всички населени места, които се водоснабдяват от язовир "Йовковци", в общините: Г. Оряховица, Стражица, Елена, П. Тръмбеш, Лясковец и В. Търново.

В района на град Горна Оряховица водоподаването ще спре около 09:30 часа, а по по-ниските етажи на сградите и по-късно през деня. Вода ще има единствено в горнооряховската болница, която има и аварийно захранване и водни резерви. Предупредени са и всички институции и детски заведения. По предварителни данни водата ще потече около 18:00 часа.

На 5 юли ще бъде направено превключване на ремонтираната половина от пречиствателната станция до Къпиновския манастир, която след 30 години работа вече не е годна за експлоатация. Афилтърните клетки, през които е минавала водата не отговарят на законовите норми, затова са облепени с плочки. Според изискванията те са със специална мазилка, която не позволява за държане на плесени. Когато водата потече тя няма да има никакви замърсявания- физични, механични и микробиологични.

От дружеството се извиняват за причинените неудобства. При възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица