1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховски отбор спечели турнира на „ Каменица ФЕНкупа”

549720 10151037652394939_1188793069_nГорнооряховският футболен тим на „ Импулс” бе над всички конкуренти и заслужи титлата  регионален шампион на юбилейната Каменица ФЕНкупа за областите Велико Търново и Ловеч. В последния си мач тимът от Горна Оряховица се наложи над ловчанлиите Тренто с 1:0. И двата отбора ще играят на Големия финал на най-големия футболен турнир за непрофесионалисти в България, който ще се проведе на 15 и 16 септември в к.к. „Албена”. Националният шампион на юбилейната Каменица ФЕНкупа традиционно ще получи впечатляваща награда – посещение на европейско футболно дерби по избор.

Импулс поведе през първата част, а Тренто се хвърли в атака и търсене на изравнителен гол. За съжаление на момчетата в черни екипи малшанс и една греда ги лиши от изравняване и Импулс триумфираха с първото място.

На трето и четвърто място се класираха тимовете на Алекс ОК и Бабурлячета, а с индивидуалните награди бяха отличени Цветомир Цветанов от Импулс („Най-добър вратар”), Николай Тодоров от Тренто („Най-атрактивен състезател”) и Изгрев 93 („Най-спортсменски отбор”). Всички наградени получиха своите подаръци от легендите от САЩ 94 Трифон Иванов и Бончо Генчев, кмета на Горна Оряховица инж. Дорбомир Добрев и Кирил Глушков, мениджър събития в „Каменица“ АД.

Забавлението за зрителите не се изчерпваше само с вълнуващите дербита и футболните награди. Финалистите с „Точен шут” бяха 45 от четирите предварителни серии в събота и неделя, сред тях бе и „обичайният заподозрян“ Лазар Будаков, дошъл специално от Стара Загора. Финалът на играта предложи страхотна драма – Александър Серафимов и Добрин Колев направиха по два точни удара и съдбата на 365 литра Каменица трябваше да се реши с дузпи. В плейофа и двамата бяха изключително точни и едва след осмия удар Добрин Колев спечели наградата, която ще има удоволствието да сподели с приятели. В Galaxy Note студиото на Samsung за двата дни на турнира своите футболни шаржове получиха десетки футболни почитатели, а Лазар Будаков спечели смартфон Samsung Galaxy Ace Plus от анкетата на GLOBUL.

Освен с голямата награда за един от всички участници в анкетата, телекомът зарадва „звездите от квартала” с множество оригинални фен-аксесоари на Манчестър Юнайтед – наградите за най-техничните дрибльори в играта „Бърза връзка”. Официалният превозвач на турнира - Ford Moto-Pfohe, също предизвика най-добрите „звезди от квартала” в играта „Гол от центъра”, а за най-точните имаше оригинални артикули на Ford и Шампионска лига. Много внимание получи и специалният Ford Focus – автомобилът талисман на Каменица ФЕНкупа, върху който феновете с повече късмет написаха своите послания на тема „ФЕН, футбол, фокус”. Мариана Трифонова спечели специален SPA&test-drive уикенд в Банско, а в края на Каменица ФЕНкупа 2012 авторът с най-оригинална интерпретация по темата ще има шанса да спечели едномесечен test-drive на новия Ford Focus 1,0.

Друга атрактивна награда - 32-инчов цветен телевизор Samsung, се падна на Мартин Йорданов. Той бе един от десетките гласували в селекцията на отбора с най-много фенове. Най-много гласове събра тимът на Топалките, а Ивайло Папазов ще има щастието да играе рамо до рамо с патрона на ФЕНкупа 2012 Христо Стоичков и още една световна футболна звезда в „звездния мач“ през септември. 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица