1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Кметът инж.Добрев поздрави на среща победителите в националния музикален конкурс „Нека да е лято"

IMG 7220Днес кметът инж. Добромир Добрев се срещна и поздрави представителите на музикалния състав „Нова музика”, донесли много награди от националния конкурс „Нека да е лято”. Това е първи национален конкурс за млади изпълнители на популярна песен, който се проведе на 20 и 21 юли в Павликени. Организаторите имат амбицията да превърнат конкурса в международен.

На срещата кметът приветства вокалния педагог  и почетен гражданин на града Аделина Колева и нейните възпитаници Радостина Стоянова, Бетина Куцарова, Адриана Съботинова, Робърт Ангелов и Лия Любенова. Призьорката, която грабна Гран при в конкурса Ана Мария Янакиева, която е от Варна, но пътува всяка седмица до Горна Оряховица за репетиции с „Нова музика” не успя да присъства. Награди грабнаха и сестрите Пресияна и Мирела Димитрови, които са от Русе и също пътуват, за да правят репетиции. В Павликени Пресияна взе второ място във втора възрастова група, а сестра й – поощрителна награда. Също поощрена бе Адриана Съботинова. Робърт Ангелов се класира на първо място в четвърта възрастова група за най-големите. Той бе награден и със специална награда от хотел „Болярски”. Във II група Лия Любенова стана трета.

Вокалният педагог благодари на Община Горна Оряховица за осигурената възможност нейни изпълнители да пътуват, както за конкурса в Павликени, така и за Международна академия на изкуствата, проведена в побратимения на Горна Оряховица немски град Варен. Аделина Колева сподели още, че в момента съставът, в който влизат 14 изпълнители на възраст 12 - 30 години, работи  върху нов репертоар, с който певците ще се представят в предстоящите конкурси през септември в Тутракан, Истанбул и Естония. 


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица