1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горна Оряховица се включва в кампанията в подкрепа за кърменето

P8010187За първи път тази година Горна Оряховица се включи в своеобразната кампания в подкрепа за кърменето на доброволческата организация „ Ла Лече Лига България.

Днес в 10.30 часа в НЧ „Напредък 1869” започна отворена среща –дискусия на тема „ Кърмене през поколенията- традиция, съвремие, бъдеще”. На срещата имаха възможност да се включат бъдещи и настоящи майки, които да споделят своя опит в кърменето, захранването и отбиването на кърмачетата.

Темата тази година на световната седмица на кърменето е „Разбиране на миналото, планиране на бъдещето”. Целта е да се предаде опитът на поколенията като се почерпи най-доброто от него и добрите практики да бъдат пренесени и в бъдеще.

Дискусията се организира от русенската група за информация и помощ за кърмене с подкрепата на Ла Лече Лига. Това е международна доброволна организация, която вече 55 години работи в над 70 държави по целия свят като създава мрежа за взаимопомощ от майка –за майка- безценно средство за помощ за кърмене и майчинство, подкрепа, знания и вдъхновение за жените, техните бебета и семейства.

Ла Лече Лига България организира ежемесечно многобройни лекции за кърмене, срещи, бебешки кафета, среща за оценка работата на групите, срещи за обучения, семинари, конференции и други. Информация, помощ и подкрепа за кърмене всеки може да открие на националния телефон на Ла Лече Лига : 0888 555 385 или на www.lllbg.org

P8010190

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица