1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започна ремонтирането на тротоарите на територията на Горна Оряховица

P8020185От общинско предприятие „ Озеленяване и пътна инфраструктура” съвместно с хората, преминали обучение за строително –пътни дейности, които бяха назначени на едногодишни трудови договори към общината, стартират ремонтни дейности по тротоарите на територията на град Горна Оряховица.  Курсът бе предвиден по програма „Развитие” на Бюро по труда. Това обучение e част от проект BG051PO001-1.1.03, осъществен с финансовата подкрепа на ОП „Развитие на човешките ресурси”, съфинансиран от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Закупени са нови тротоарни плочки, бордюри и други материали, необходими на служителите да започнат ремонтните дейности.

В момента тече подмяна на тротоарните плочки и бордюри по улица „Цар Освободител”, а след това предстои реконструкция на тротоарите по улица „ Мано Тодоров”. Ремонтът се налаг поради голямото улягане или надигане на плочките от съществуващата растителност.

От „Озеленяване” съобщават още, че в края на есента ще започне окастряне и оформяне на дърветата та територията на града с цел облагородяването и подмладяването им. Ще продължи и лечението с препарати на болните дървета. В момента тече окастряне само на най-проблемните клони, които затрудняват преминаването на по-високи превозни средства като бусове и камиони.

Отправя се извинение към гражданите за създаденото неудобство и нарушено движение поради ремонтните дейности.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица