1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Започва кампания за решаване на проблемите с бездомните кучета в най-рисковите места в Г. Оряховица

milioni-za-bezdomnite-kuchetaОт няколко седмици насам фирмата, с която община Горна Оряховица сключи договор за борба с безпризорните кучета, предприе мерки по изпълнение на ангажиментите си. В договора, който бе сключен още през април тази година, става ясно, че задълженията се изразяват в улавяне на безстопанствените кучета ( родени като такива, загубени или изоставени от своите собственици, които не обитават дом, ферма или специално отредено за тях място) в района на град Горна Оряховица; кастриране; лекуване; обезпаразитяване и ваксиниране против бяс. Накрая се поставя маркировка и животното се връща на мястото, където е било уловено. Още една мярка, която трябва да се приложи от фирмата, е евтаназия на кучетата с неизлечими заболявания, установена заразна болест или агресивно поведение, пораждащо опасност за хората или животните.

Първата уловена хайка от близо 10 безпризорни кучета бе в квартал „Пролет”. Животните са обработени в стационара на фирмата в град Долна Оряховица. Предстоят нови акции, като главно ще се действа по сигнали и жалби на граждани.

Основна цел ще бъде да се разрешат на-острите проблеми и от улиците на града да се отстранят опасните и агресивни кучета.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица