1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

След закриването на СУПЦ „Елена Грънчарова” всички потребители са устроени

Със заповед на Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, считано от 01.09.2012 г. е закрит Социално учебно-професионален център „Елена Грънчарова”. Заетостта на СУПЦ при капацитет от 30 места, към м. август 2012 г. е била от 26 души. 16 от тях към 31 август са пренастанени в други социални услуги; 4 лица живеят в семейна среда; двама са декларирали отказ за устройване в друга социална услуга; един потребител е настанен в защитено жилище в Горна Оряховица.Двама от потребителите са напуснали по собствено желание социалната услуга, а едно лице е издирено и върнато в семейна среда.

През втората половина на месец август са прекратени трудовите правоотношения с 23-ма служители на СУПЦ като са спазени всички срокове, предвидени в Кодекса на труда. Към настоящия момент предизвестия отработват 4-ма служители.

Със заповед на Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане, капацитетът на СУПЦ „Елена Грънчарова”, считано от 01.07.2012 г. бе намален от 55 на 30 места. Като мотиви за това намаляване в заповедта е посочено, че социалната услуга не отговаря на стандартите и критериите за материална база регламентирани в Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Тъй като щатната численост на персонала е обвързана с капацитета на услугата, с решение на Общински съвет от началото на юли щатът бе намален от 27,5 на 15,5 бройки. Новото длъжностно щатно разписание бе утвърдено със заповед на кмета на Общината. В края на август вече е факт и заповедта на Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане за закриване на СУПЦ „Елена Грънчарова”, считано от 01.09.2012 г.

Към настоящият момент сградите на СУПЦ, които са общинска собственост, се охраняват, а кухненското оборудване е пренасочено към домашния социален патронаж.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица