1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

БЧК започва раздаване на хранителни продукти

B4KБЧК започва реализиране на програмата „Разпределение на храни от интервенционните запаси на ЕС“ за 2012 година. Раздаването на хранителните продукти за първи транш в гр.Горна Оряховица ще се осъществи в периода 17.09.2012 г. - 28.09.2012 г.от 9.00 до 13.00 часа, в клуба на БЧК- Г.Оряховица, намиращ се на ъгъла на сградата на Социално подпомагане.
През първия транш всеки бенефициент, включен в програмата, ще получи срещу подпис и документ за самоличност общо 12,140 кг от 9 вида хранителни продукти: брашно - 5 кг; ориз – 1 кг; спагети – 1,5 кг; захар – 1кг, зрял фасул – 1 кг; макарони – 1,2 кг; обикновени бисквити – 0,400 кг; обикновени вафли – 0,900 кг; царевично нишесте - 0,140 кг.
Хранителни продукти по програмата ще получат следните категории уязвими граждани:

Лица получавали целеви помощи за отопление от държавата, за последния отоплителен сезон (2010/2011 г.); неосигурени майки (осиновителки), получавали през предходната календарна година месечни помощи за отглеждане на дете до една година по реда на чл.8 ал.1 от Закона за семейните помощи за деца; лица, получавали през предходната календарна година месечна добавка за отглеждане на дете с увреждания, по реда на чл. 8 д от Закона за семейните помощи за деца; семейства, получили през предходната календарна година еднократна целева помощ за покриване на част от разходите в началото на учебната година, по чл. 10 а от Закона за семейните помощи за деца; лица, полагащи грижи за хора с увреждания, участвали през предходната календарна година в дейност „Личен асистент“ по Националната програма „Асистенти за хора с увреждания“; лица, подпомогнати през предходната календарна година с еднократна помощ, съгласно чл.16 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица