1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Поздрав на инж. Добромир Добрев към учителите и учениците за първия учебен ден

KMETУважаеми учители, скъпи ученици,

              Началото на учебната 2012 / 2013 година поставяме днес -  в деня на Светите София, Вяра, Надежда и Любов. Убеден съм, че това е добър знак за предстоящи успешни дни за образованието и всички, свързани с неговата свещена мисия. Нека вярата да крепи стълбовете на духовността, надеждата да дава сили за реализацията на значими бъдещи проекти, а любовта да ви води към разбирателство, толерантност и напредък!

Уважаеми учители,

               Преди 11 века Константин – Кирил Философ, изразявайки мъдрост и далновидност, присъща само на един свят човек, възкликва и утвърждава во век и веков: „Голи са без книги всички народи!”. Вие сте призвани да пазите и разпалвате искрите на книжовността сред малки и големи. Образованието е кауза, за успешната реализация на която вие всеки ден с достойнство и чест се трудите. Благодаря ви като градоначалник, гражданин и родител!

Скъпи ученици,

               Всеки пълноценен ден в училище означава още една възможност за знания, които са път към сбъдването на вашите мечти. Бъдете старателни и упорити, както и убедени, че информираният човек е победител! Обичайте и уважавайте вашите учители и родители – те са хората, които се грижат за вас и най-силно желаят да станете добри и образовани хора!

Мили първокласници,

               Вас поздравявам със стиховете на българския поетически гений Иван Вазов, които са благослов и пожелание, свят завет и непреходна житейска истина:

„Детенце хубаво,

пиленце любаво,

къде под мишница

с таз малка книжчица?

Отивам, бабичко,

макар и слабичко,

книга да се уча,

  добро да сполуча.”

Честита Нова учебна 2012 / 2013 година!

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица