1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

За 353 деца от Община Горна Оряховица днес удари първият училищен звънец

IMG 3079С тържествени ритуали и издигане на националното знаме във всички училища на Община Горна Оряховица започна новата учебна година. Гости на училищните празници бяха представители на общинска администрация. Всички учебни заведения в Общината получиха за първия учебен ден подарък-българското национално знаме. Учебните заведения получиха поздравителни адреси от народния представител Христо Христов. Депутатът присъства на празника в СОУ „Георги Измирлиев”. Тържеството в Гимназията уважи и председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, който изпрати своят син Константин в първи клас и кметът инж. Добромир Добрев.

Празникът за зам. кметът „Хуманитарни дейности и международни връзки” Йорданка Кушева беше двоен-откриване на новата учебна година и изпращане на първокласник. Синът й Преслав през новата учебна година ще бъде ученик в СОУ „Вичо Грънчаров”. Зам. кметът Деница Коева уважи празника в ОУ „Иван Вазов”, а зам. кметът Николай Георгиев и секретарят на Общината инж. Клавдия Ганчева бяха гости на тържеството в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

353 деца от Общината днес прекрачиха за първи път училищния праг. Те бяха посрещнати с питка и мед и закичени със здравец. Децата влязоха за първи път в класните си стаи и седнаха на своите чинове.

През новата учебна година в общинските училища в дневна форма ще се обучават 3275 ученици. От тях 89 са в Професионалната гимназия по селско стопанство „Боруш”. В професионалните гимназии в дневна форма ще се обучават 1257 ученици.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица