1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Акция по кръводаряване ще има в сряда в областната болница

indexАкция за кръводаряване ще се проведе на 19.09.2012 г. (сряда) в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов” Велико Търново. Пунктът ще бъде отворен от 09.00 ч. до 16.00 ч., информират от областна администрация.

Апелът на Областният управител проф. д-р Пенчо Пенчев е във връзка с акцията на Министерството на здравеопазването и Националния център по трансфузионна хематология за спешно набавяне на кръв. Недостигът на кръв и кръвни продукти е в резултат на провеждано лечение на пациенти с тежки хематологични заболявания, както и повишения брой оперативни интервенции в лечебни заведения в гр. София и района на Западна България, се казва в писмото на Областния управител до кметовете на общините в Областта.

От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималният срок между две кръводарявания следва да е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са в добро здраве, отпочинали и да не са приемали медикаменти през последните 48 часа. Необходимо е също преди кръводаряване да не са приемали храна. При посещение на кръвните центрове задължително се предоставя документ за самоличност.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица