1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховчани могат да се включат в акция по кръводаряване на 2 октомври

kravАкция по кръводаряване ще се проведе на 02.10.2012 г. във Велико Търново. Всички желаещи от Община Горна Оряховица могат да дарят кръв от 08.00 до 13.30 ч. в Отделението по трансфузионна хематология в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”.

Акцията се организира във връзка с призив на Министерство на здравеопазването. Поради недостиг на кръв и кръвни продукти в лечебните заведения през последните седмици, на много места в цялата страна се организират кампании по кръводаряване.

Инициативата на Регионалната здравна инспекция е насочена към всички общини в областта. За по-добра организация е изготвен предварителен график. От Община Горна Оряховица желаещите да се включат в акцията, могат да го направят на 2 октомври (вторник) от 08.00 до 13.30 ч. в Отделението по трансфузионна хематология в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”.

От Националния център за трансфузионна хематология напомнят на кръводарителите, че минималният срок между две кръводарявания следва да е най-малко 60 дни. Кръводарителите трябва да са в добро здраве, отпочинали и да не са приемали медикаменти през последните 48 часа. Необходимо е също преди кръводаряване да не са приемали храна. При посещение на кръвните центрове задължително се предоставя документ за самоличност.


Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица