1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Горнооряховска детска градина поде акция за спасяване на майка на свое дете

maikaАпел за спасяване здравето на Маринка Конакчиева разпространи група „Червената шапчица” от ЦДГ „Ален мак” в Горна Оряховица. С този призив, децата учителките и родителите се надяват да намерят съмишленици в благородната си кауза.

Маринка Конакчиева е майка на 5-годишно момиченце и 13-годишен младеж. След като поддържала висока температура в продължение на 4 месеца, след обикаляне по болници, сред които ИСУЛ и Александровска и след множество направени изследвания, лекарите решават, че сериозен проблем няма. Противно на техните твърдения обаче, на 13 ноември миналата година Маринка изпада в няколкодневна кома. Диагнозата, която й поставят е миелополиневропатия-автоимунно заболяване засягащо мускулите и нервите.

Назначено е лечение, което за щастие се оказва ефикасно, но е непосилно за семейството на Маринка Конакчиева. Само едно от нужните й лекарства-имуновенин, струва 870 лв. месечно. За да се излекува, младата жена трябва да премине няколкогодишен курс на прием на медикамента.

Затова екипът на ЦДГ „Ален мак” има амбицията да помогне на Маринка Конакчиева в борбата със заболяването. Сред родителите вече е разпространена молбата за помощ от група „Червената шапчица”. От колектива на детското заведение обмислят и други благотворителни инициативи. На етап проучване е и разкриване на мобилен номер, на който желаещите ще могат да пускат sms-и. За сега средства могат да бъдат превеждани на:

Postbank

BGN: BG97BPBI79314027354101

BIG: BPBIBGSF

Титуляр на сметката: Маринка Иванова Конакчиева

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица