1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Предстои първа копка по проекта за изграждане на канализация в Първомайци

На 8 октомври (понеделник) от 11.00 ч. на пл. „Съединение” в с. Първомайци ще се състои официална церемония по първа копка по проект „Изграждане на канализация и доизграждане на водопровод с. Първомайци”. Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от Държавния бюджет на Република България чрез оперативна програма „Околна среда 2007-2013”.

Основната цел на проекта е да се развие екологичната инфраструктура и да се допринесе за опазване на околната среда, подобряване качеството на живот и постигане на балансирано устойчиво развитие. С реализирането на проекта ще бъде изградена 42 678 м канализационна мрежа и ще се осигури достъп до водопроводната мрежа на 1673 жители; ще се доизгради 6 360 м водопровод. Отпадъчните води на селото ще бъдат включени към РПСОВ Горна Оряховица- Долна Оряховица – Лясковец, ще се изградят две помпени станции. Изпълнението на проекта ще подобри жизнената среда на 2870 жители от Първомайци и техните гости.

Продължителността на проекта е 37 месеца. Общата му стойност е 12 709 412 лв. Съфинансирането от Кохезионен фонд е в размер на 7 388 744 лв.; национално съфинансиране е 1 847 186 лв. Финансовият принос на Община Горна Оряховица е 3 473 482 лв.

Изпълнител на обекта е "Каро Трейдинг" ООД гр. София.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица