1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

Филателна изложба показва историята на Българските пощи

PA040201Филателна изложба по случай 133 г. Български пощи е подредена в Градската художествена галерия „Недялко Каранешев”. В експозицията са показани експонати участвали в градски, национални, международни и световни изложения.

Изложбата бе открита от кмета на Общината инж. Добромир Добрев. Градоначалникът връчи на участниците в изложбата плакети с един от символите на града-„Камъка”. На откриването на изложбата присъстваха председателят на Общинския съвет Даниел Костадинов, зам. кметовете Деница Коева и Йорданка Кушева, Николай Викторов, гл. специалист в Областна пощенска станция Велико Търново, бившият началник на Пощенска станция Горна Оряховица, Дочка Тодорова и настоящият-Дарина Узунова.

В експозицията, която ще остане подредена в Градската художествена галерия до 15 октомври са включени четири експоната свързани с историята на пощата в Горна Оряховица. Изложени са първите пощенски клейма и специалните печати на Горна Оряховица, както и сградата и пощальоните работили през годините в местната пощенска станция. Останалите два експоната показват филателия, бизнес и култура, както и филателни материали и изложби провеждани в Горна Оряховица. В изложбата са включени и 3 уникални експоната, участвали в много национални, международни и световни изложения: „Механичните печати на България 1912-1933”, „Военната цензура в гражданските пощенски станции на България по време на I-та Световна война 1915-1918 г.” и „Цензурата в българската армия по време на I-та Световна война 1915-1918 г.”. Нов момент в експозицията е балонната поща.

Изложбата се организира от Община Горна Оряховица, пощенска станция Горна Оряховица и Филателно дружество „Георги Измирлиев”.



 

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица