1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>

20 безработни ангажира Общината през 2013 г. по програма за заетост

job20 безработни лица над 50 години и такива с ниска или без квалификация ще бъдат ангажирани през следващата година по общинска програма за заетост. Хората ще бъдат ангажирани с дейности по поддръжка, почистване на гробищни паркове в 13 населени места в Общината. Бюджетът на програмата е 55 000 лв.

Програмата на Община Горна Оряховица ще бъде включена в Националния план за действие по заетостта за 2013 г. Тя бе разгледана и одобрена на заседание на Областната комисия по заетост, заедно с програмите на останалите общини от Областта.

За Област Велико Търново предложенията предвиждат разкриване на общо 207 работни места за периода 1 април-1 октомври. Заетите лица ще получават възнаграждение в размер на минималната работна заплата. Целевите групи, към които са насочени програмите са: младежи до 29 г., продължително безработни, безработни с ниска степен на квалификация и безработни над 50 години. Общата стойност на регионалните програми възлиза на 605 183, 32 лв. като съфинансирането то страна на общините е в размер на общо 32 910 лв.

Горна Оряховица

МБАЛ Свети Иван Рилски

  • Банер

Комисия за защита

  • Банер

Община приятел на детето

  • Банер

Регистрация

Качество на атмосферния въздух

  • Банер

Времето в Горна Оряховица